COOLA RESMÅL

Snöbuske

Vännerna pratar om Peppes bodega i Las Palmas och de fantastiska stränderna på Costa del Sol. Jag bidrar med mina bästa pelmenihak i Riga. De lyckas med nöd och näppe dölja en gäspning. Och när vi pratar drömresemål är jag helt ute ur diskussionen.  – Bajkalsjön ska vara fantastisk, säger jag. Då har de redan tagit en nummerlapp i kön för solresorna till Mallis.

Själv har jag stått först i kön för uppdrag på yrkets vägnar till udda ställen, gärna på nordliga breddgrader. Ju kallare desto ballare! Familjens gemensamma ledigheter har tillbringats i Jukkasjärvi, Karasjok, Nordkap, Lofoten och andra platser som får er att ana vem som står för semesterplaneringen hos oss.

Men efter en svinkall och gungig valsafari på Norska Ishavet hade sönerna fått nog. När vi tinat upp dom i bastun var deras första ord: – Snälla mamma, kan vi inte åka till ett varmt ställe nästa år?

Året efter hyrde vi ett hus vid Gardasjön. Barnen badade, åt glass och njöt och var inte det minsta intresserade av en utflykt till Dolomiterna för att titta på glaciärer. Vi hade en härlig tid i Italien, det måste jag medge. Om det inte hade varit för värmeböljan. Åttio graders skillnad från vinterns jobbresor till Ulan Bator (där det var -46 som kallast).

Sommaren därefter var ordningen återställd, vi åkte till Trondheim och fiskade. Trots god fiskelycka nappade ingen på mina planer att resa till Svalbard nästa semester.

Dags för den goda modern att ge sig igen, vi hyrde en väderkvarn på västkusten under semestern och prickade in den varmaste veckan på hela sommaren. Faktiskt kändes livet på något sätt enklare när solen sken. Jag var uppriktig förvånad.

Det blev flera resor till solen med familj och vänner, till och med jag har kopplat av och njutit. Bara det inte varit så varmt! På väg dit är det i alla fall minus 50 grader. Utanför flygplansfönstret. På 10.000 meters höjd. Det är coolt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s