Varför jag inte blev poet

IMG_6591

Ända sedan jag var liten har jag skrivit. Om allt. Provat olika teman, inriktningar och stilar. Spretade lite alltså. Det är likadant nu. Men en sak har ändå lärt mig. Att poesi är inte min grej. Eller vad sägs om ett av mina första alster i den genren? (Skrivet vid ungefär tio års ålder)

OM KRUKVÄXTER

Blommor som blommar

Fast det inte är sommar

Fattar dom inte alls

Att dom gått på en vals

Femtio år senare fick jag se blomman på bilden.  Den hade verkligen inte fattat att det var långt kvar till sommar, sol och värme. För kamelian blommar på vårvintern. Om man skött den rätt vill säga. Det är en krävande skönhet, tillhör teväxterna men sägs ändå uppskatta en skvätt kaffesump i jorden. Doftlös men förtrollande vacker . Fotot är för övrigt taget hos Tage Andersen på Gunillabergs säteri. En herrgård med anor från 1600-talet, ungefär samtida med att kamelian kom till Europa. Den blev med tiden blomman på modet inte minst genom Alexander Dumas pjäs Kameliadamen, som mycket senare också filmades med Greta Garbo. Och även gav upphov till operan La Traviata.

Nu förstår ni varför både bloggen och mitt andra skrivande spretar lite. Jag är ju intresserad av nästan allt! Utom av att bli poet då.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s