Födelsedagsfundering

”Ta det lugnt, livet går inte i repris”. Nej, det vet jag nog, men en slow motion-funktion kunde man väl åtminstone få tillgång till? Eller en tidsbank där man kunde ta ut någon timme extra de dagar då tiden inte räcker till. Fast det hade förstås byggt på en insättning av oförbrukad tid då och då. Inget för mig alltså.

Om det funnits ett mästerskap i stress skulle jag definitivt kvalificerat mig till det. Tror nästan jag skulle kunnat räkna med en pallplats. Frågan är om jag hade haft tid att hämta priset. Eller ens anmäla mig?

Men det var då. Idag fyller jag 61 år och kan se tillbaka på ett helt år som pensionär. Vilket inte varit detsamma som ett år utan arbete. För det finns alltid att göra.

”Livet är inte dagar som gått utan de dagar man minns”. Och idag firar jag med att tänka efter. På vad jag minns från året som gått. Så mycket roligt. Förverkligat en och annan dröm. En del jobbiga och tråkiga saker också för all del. Fast det roliga har ändå övervägt.  Eller så väljer jag att se det så.

För det är väl så det är. Hur man ser på saker och ting.

”Räkna de lyckliga stunderna blott”.  Kan man verkligen göra det? Vad gör man med de trista stunderna då? Lägger dem i facket ”Vad livet lärt mig” och tar fram de erfarenheterna när det kör ihop sig igen? För det gör det.

”Lyckan kommer lyckan går”. Vad är då lycka?

Nu blir det svårt. Tror jag struntar i att fundera mer idag. Bara ägna mig åt att njuta av kaffet, tårtan och det fina vädret. Det är lyckan just nu.

Annonser

En reaktion till “Födelsedagsfundering

  1. Ett stort grattis till dig från en som är ett år efter dig.
    Hmhm hur mycket tiden går så kommer jag aldrig i fatt dig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s