Härliga Höst

IMG_0302

Nyss var det juli och snart är det jul igen. Däremellan kommer hösten med stormsteg, regn och rusk. Tur att vi har julfirandet att se fram emot. I år ska vi vara riktigt väl förberedda, med klapparna inslagna i oktober och julkorten klara i november. Köttbullar och Janssons frestelse håller sig flera månader i frysen, matlagningen kan vi börja med genast. Bara att skala potatisen på julaftons morgon alltså.

Fast jag vet hur det blir. Precis som vanligt. Julmaten handlar jag i sista minuten, och får ta det som andra ratat. En julskinka på antingen sex hekto eller sex kilo, allt däremellan är slutsålt. Sillen likaså, grönkål finns inte att uppbringa i hela stan. Julkorten hinner jag skriva först i mellandagarna och skyller på Posten när de inte kommer fram förrän till Nyår.

Julstädningen har vi i alla fall hunnit med. Den gjordes redan i augusti när det äntligen blev en mulen dag. Det känns fint. Alla grejor som spridits ut i trädgården ska snart gömmas i snö och komma upp i tö. Fast i ett helt annat skick. Men det tar vi då. Ogräset i rabatterna hann vi inte dra upp i sommar heller. Det kommer garanterat tillbaka nästa år. Då får vi en ny chans.

Inne får vi snart gå i långkalsonger och yllesockor. Och mysa. För vi gillar hösten. Julstressen är fortfarande långt borta och allt det vi inte hann med under den ljusa årstiden är för sent nu.  Lugnet sänker sig, hösten är en tid för eftertanke. Långa mörka kvällar då man kan se tillbaka på massor av roliga utflykter, sol och bad. Lika roligt är det att se framåt.

Hösten är en utmärkt tid att göra nya planer och börja drömma om nästa sommar. Tänk allt vi ska hinna med då. Men stopp! Däremellan kommer ju den underbara spirande våren. Då ska vi verkligen ta det lugnt och njuta av livet, precis som man borde göra varje dag året om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s