Att välja sin väg

 

Men vilket håll

Härligt att du valt att läsa just min blogg! Detta är bara ett av de tusentals val du gör varje dag. Medvetet, på rutin, spontant eller genomtänkt. Vi väljer ju hela tiden. När vi under en vandring hamnade vid skylten på bilden behövde vi ändå inte fundera så länge. Oavsett vilken väg vi tog så skulle vi i alla fall komma fram till målet.

I år har det förutom alla dagliga val varit ett politiskt val och i vår kommun tyckte vi det var riktigt roligt. Näst högst valdeltagande i hela Sverige! 93,35 % av Habos invånare gick till valurnorna. För att vara med och påverka alla de politiska beslut som formar vår vardag. Hur vi bor, äter, går i skolan, arbetar, beskattas, vårdas, transporterar oss, gör på fritiden, ja listan kan göras oändlig över allt det som våra politiker påverkar.

I slutändan är det ändå vi själva som väljer hur vi vill leva vårt liv. Inom vissa ramar såklart och med de förutsättningar vi har. För man kan ju inte göra allt man vill. Kanske på grund av tråkigheter som sjukdomar, funktionshinder eller annat som kan drabba oss. Vi har ändå ett val, hur vi ser på oss själva och vår situation. Jag har just lyssnat på en av dessa människor som väljer att se livet som en stor gåva, trots sina speciella förutsättningar.

Jonas HelgessonIjpg

Jonas Helgesson, komiker, författare, pappa, föreläsare, fantastisk. Han har kämpat, precis som vi, för att skapa sig ett bra liv. Stött på problem som de flesta känner igen. Men han har också mött fördomar och hinder som vi aldrig behövt fundera över. Ändå har Jonas uppnått mål som många av oss bara drömmer om. Får ni möjlighet att lyssna på honom, gör det!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s