Ombytta roller

Ni såg mitt favoritfoto i förra inlägget? Det var tänkt att ge er en känsla av lugn och stillhet.  Men riktigt så var det inte i Jingshan Park i Beijing där jag tog den bilden för några år sedan. Bakom min rygg såg det då ut så här:

DSC00827.JPG

Massor av folk och en härlig stämning. Vi svenska flygledare, som hade en ledig dag från vårt konsultuppdrag i ett grannland, dök upp mitt i helgnöjet och blev inbjudna att hoppa twist, dansa tango, måla kalligrafi och sjunga i kör. Dragspelslektionen skippade vi, men lyssnade gärna. Flickan på bilden spelade bättre än Kalle Jularbo. Det hade inte vi klarat.

DSC00829.JPG

 

DSC00814.JPG

Men roligt hade vi! Bra mycket roligare än detta lejon vars självkänsla nog fick sig en törn efter att ha blivit förvaringsplats för kläder och matsäck. Istället för pondusen den utstrålat en stund tidigare.

Kulturchock.JPG

Ibland kan det vara nyttigt att hamna på en plats där man tappar sin vanliga roll och hamnar i helt nya situationer. För oss som inte förstod ett ord av vad som sades och avvek i både utseende och beteende var det lärorikt. Kineserna var hjälpsamma och vänliga, men log lite åt hur tafatta vi var utanför vår vanliga komfortzon.

Det sägs att den som reser har alltid något att berätta. Kan bara ana vad kineserna hade att berätta om oss när de kom hem!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s